applicere applicare applicitis

Shirtjes pimpen, het kan op velerlei manieren.
Opstrijkvilt is een heel snelle en makkelijke manier, zeker als je kant en klare leuke motiefjes kunt kopen als deze:

Zelf een applicatie uitknippen kan natuurlijk ook. Ik had een leuke kikker voorzien, maar 4-jarige kleuters hebben zo blijkbaar al hun eigen zin voor mode. Een veto werd gesteld tegen de kikker, het moest een paardje zijn. Geknipt uit waterdichte stof, met een leuk blinkeffectje en niet rafelend, dus het oorspronkelijk plan was om het gewoon op te kleven. De tube textiellijm beloofde dat er applicaties mee geplakt konden worden. De tube was fout. Ok, het kleeft, maar dan enkel vóór het stikken, en dat kan pritt natuurlijk net zo goed. Maar met een fijn stikseltje errond kwam het paardje toch waar het moest komen.

Shirtje nummer 3 wou ik eigenlijk gewoon in de winkel kopen, zijnde deze van Lipfish:

Maar toen ik wou bestellen bleek de juiste maat er niet meer te zijn voor Mirko. Wat ik wel vond was een jumpsuit in deze versie, dus werd het een koop voor zusje. Met daarbij de idee om het ruimtewezentje nog eens over te nemen op een longsleeve. Maar toen kwam Mirko opeens terug van de bib met dit boekje en bombardeerde het meteen tot dagelijks voor te lezen favoriet, featuring de lieve Druipsnuitdino Drup.

Dus ging ik aan het tekenen, in overleg met zoonlief, en werd het een combinatie van beide. Opnieuw in waterdichte stof voor een echt dino effect (en jammer genoeg opnieuw bovenaan wat te nipt geknipt met de vlisofix dus een heel klein beetje rimpel). Maar meneer druipsnuit is er blij mee en daar doen we het voor hé 🙂

Advertenties

~ door lies op februari 7, 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: